Wielkanoc

Corocznie organizujemy tradycyjne polskie Święta Wielkanocne. Impreza zaczyna się w Wielki Piątek od kolacji. W Wielką Sobotę w budynku pensjonaciku pokarmy są święcone przez miejscowego proboszcza. Śniadanie Wielkanocne podawane jest wspólnie dla gości i wszystkich pracowników pensjonaciku przy wspólnym stole. Tradycyjne polskie potrawy i ciasta własnego wypieku oraz rodzinna atmosfera sprawiają, że każdy, kto raz podzieli się z nami wielkanocnym jajkiem będzie do nas wracał co rok.

Plan pobytu

Piątek

  • Przyjazd Gości. Posiłki typowo postne: ryby, surówki i sałatki bezmięsne.

Sobota

  • Od 9.00 do 11.00 – Śniadanie „szwedzki stół” (jeszcze bez wędlin)
  • O 12.00 – Poświęcenie pokarmów przez proboszcza z Butryn w sali kominkowej
  • Od 14.00 do 16.00 – Obiad
  • Od 19.00 do 20.00 – Kolacja

Niedziela

  • O 10.00 – Śniadanie przy wspólnym stole. „Polskie tradycyjne dania, czym chata bogata”. Ciasta wielkanocne przez całe święta. Mazurki pycha…
  • Od 14.00 do 16.00 – Obiad
  • Od 19.00 do 20.00 – Kolacja

Poniedziałek

  • Od 9.00 do 11.00 – Śniadanie „szwedzki stół”
  • Od 14.00 do 16.00 – Obiad

Ceny od osoby

Ceny netto za trzy dni pobytu od osoby dorosłej (120 zł x 3 dni) 360,00 zł
Pobyt 2 dni (po 150 zł x 2 dni) 300,00 zł
Dziecko do 2 lat gratis. Dziecko od 2 do 12 lat 50 % ceny.
Dla chętnych dodatkowo płatne przejazdy bryczką.

W cenę pobytu wliczona jest możliwość korzystania z:

  • sauny,
  • jacuzzi,
  • stołu do tenisa stołowego,
  • bilardu,
  • atlasu i innego sprzętu sportowego,
  • rowerów górskich,
  • dostępu do stałego łącza internetowego WiFi.

Udanego pobytu życzy „Ostatni niedźwiedź na Mazurach” Mirosław Anasiński z rodziną.